Kruche ciastka z kawałkami gorzkiej czekolady

Przepis:

Temperatura: 170 stopni; Czas pieczenia: 10-15 minut; Ilość: około 35 sztuk;

Składniki:

  • 130g masła
  • 150g cukru
  • 1 op. cukru wanilinowego (16g)
  • 3 łyżki mleka
  • 220g mąki pszennej tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100g posiekanej, gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

  • Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, dodajemy jajko oraz mleko, nadal miksujemy
  • Mąkę przesiewamy do osobnej miseczki i mieszamy razem proszkiem do pieczenia. Całość dodajemy do masła i miksujemy do uzyskania jednolitej masy
  • Dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie łączymy z ciastem
  • Piekarnik nagrzewamy, z ciasta formujemy kulki i następnie je spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstęp (ciastka rosną podczas pieczenia). Pieczemy do zarumienia około 10 minut

ciastka1

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *