Czekoladki z orzechami

Błyskawiczne czekoladki! Kilka minut, kilka składników i powstaje „coś” słodkiego jak znalazł 🙂

Forma: papilotki do muffinek; Ilość: około 5 sztuk;

Składniki:

  • 50g kremowego masła orzechowego
  • 30g oleju kokosowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 15g kakao
  • Garść orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki, poza orzechami, wrzucamy do garnuszka. Podgrzewamy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż składniki się rozpuszczą i ze sobą połączą
  • Do foremek wrzucamy np 3 orzechy zalewamy masą na wysokość około 1,5 cm, na wierzch możemy dorzucić jeszcze kilka orzechów. Czynność powtarzamy do momentu skończenia się masy
  • Czekoladki najlepiej ułożyć na desce i włożyć na kilka minut do zamrażalnika
  • Gotowe 😀

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *