Warsztaty cukiernicze z ciasta parzonego z Marleną Andrzejczak

Po raz kolejny wybrałam się na warsztaty cukiernicze, tym razem w roli głównej było pate choux, czyli nic innego jak ciasto parzone 🙂 Co prawda już robiłam wiele razy eklerki czy karpatkę, gdzie trzeba zrobić takie parzone ciasto, ale nauki nigdy nie za dużo 😉 Na pewno wykorzystam ciekawe pomysły na zdobienie ptysi kruszonką, tworzenie ptysiowych wieńców, a przede wszystkim super inspiracje na kremy do ptysi. Do tej pory eklerki lub ptysie serwowałam z klasycznym kremem waniliowym, ale teraz mam głowę otwartą i pełną nowych pomysłów 🙂

Takimi inspiracjami podzieliła się z uczestnikami warsztatów, Marlena Andrzejczak. Młodziutka dziewczyna, której praca też zrodziła się z miłości do słodyczy 😉 Nie ukrywam, że fajna sprawa dzielić się wiedzą i przyjemnościami z ludźmi, których łączy ta sama pasja 🙂 Mam ogromną nadzieję, że może kiedyś mnie taka ogromnie satysfakcjonująca praca spotka 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *