Tort pomarańczowy

Baaardzo pyszny tort, mocno pomarańczowy, puszysty, oblany czekoladą 🙂 Brzmi kusząco smacznie i taki też jest. Polecam go na wszelakie okazje, ostatnio dobrze sprawdził się w jednej wrocławskiej firmie.

Szczegóły tortu:

Wymiary:

  • Średnica 26 cm
  • Porcje: do 18 kawałków

Skład:

  • Biszkopt bez proszku do pieczenia
  • Nasączenie świeżo wyciśniętym sokiem  z pomarańczy
  • Dżem pomarańczowy ze 100% owoców pomarańczy
  • Krem śmietankowy z mascarpone
  • Galaretka pomarańczowa z kawałkami świeżej pomarańczy
  • Dekoracja: polewa z gorzkiej czekolady i ozdobienie cukrowym maczkiem

Galeria:

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *