Fasolowo-bananowe brownie

Rzaaadko porywam się na takie „warzywne” ciasta, aczkolwiek tutaj żadnej fasoli nie czuję. Ciasto jest bardzo wilgotne, aromatyczne od bananów i zdrowe. Polecam 🙂

Forma: keksówka: 10×20 cm; Temperatura: 180 stopni; Czas pieczenia: 30 minut;

Składniki:

  • 300 g czerwonej fasoli po odsączeniu z puszki
  • 300 g dojrzałych bananaów
  • 1 jajko
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki naturalnego masła orzechowego z kakaem
  • Dekoracja: 1 banan

Sposób przygotowania:

  • WSZYSTKIE składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż uzyskamy gładką i kremową konsystencję
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Banana przekrawamy wzdłuż na pół i układamy na górze delikatnie
  • Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Jeżeli jesteście cierpliwi to warto ciasto schłodzić w lodówce, wg mnie jeszcze lepiej wtedy smakuje 🙂

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *