Szkolenie Torty i Tarty z Maciejem Rosińskim w Ashanti – Łódź

Za mną wspaniałe dwa dni szkolenia z nowoczesnych tortów i tart pod skrzydłami Maćka Rosińskiego.
Szkolenie odbyło się w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti w Łodzi, gdzie wszystko było świetnie zorganizowane: od atmosfery po profesjonalny sprzęt. Miałam też to szczęście, że trafiłam na super grupę ludzi, którzy byli przesympatyczni, pełni pasji, wsparcia i uśmiech nie schodził im z twarzy 🙂 Super 🙂

Samo szkolenie wiele mnie nauczyło, nie tylko poznałam nowe receptury, techniki łączenia wszystkich elementów poszczególnego tortu, ale zdobyłam wiedzę, której mi brakowało.  Szkolenie uświadomiło mi też, jak trudny jest to zawód, ile wymaga czasu, poświęcenia, PIENIĘDZY, precyzji. Niektóre torty faktycznie zajęły nam dwa dni, sporo elementów się na niego składało, która każda z nich wymagała swojego czasu…

W każdym bądź razie, bardzo się cieszę, że miałam przyjemność uczestniczyć w tym szkoleniu. Szef kuchni Maciek jest profesjonalistą nie tylko w swojej kuchni, ale również jako nauczyciel. Chętny do pomocy, inspirowania, a przede wszystkim starał się odpowiedzieć na każde zadane pytanie, choć niektóre mogły nie być zbyt mądre 😉 Także jak na tak „wymagającą” grupę okazał nam wieeeleee cierpliwości 😉

Polecam szkolenie i ogólnie szkołę Ashanti. Ja jeszcze nie raz tam wrócę 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *