Restauracja Alyki już 3 lata na Wrocławskim rynku gastromicznym

Wczoraj, tj 21.02. 2018 r. restauracja Alyki zaprosiła media, by podsumować trzy lata swojej działalności, pochwalić się daniami oraz zaprezentować nam nowe pozycje w swojej karcie. Miałam tą przyjemność zostać również zaproszona, cieszyć się sukcesem Alyki i poznać nowych wspaniałych ludzi 🙂

Alyki Nasza Restauracja, choć nie jest moją restauracją to dzięki profesjonalnej obsłudze, serdecznym Właścicielom oraz sporemu zaangażowaniu  Pani Agaty-manager restauracji- mogłam poczuć się jakbym była częścią tego miejsca, a Alyki faktycznie NASZYM miejscem.

Nie będę ukrywała, że Alyki nawiedzam regularnie 😉 Jest to naprawdę świetna restauracja z pysznym jedzeniem. Można powiedzieć, że wiele jest takich miejsc… ale nie, nie. Musicie przyjść i sami się przekonać o co chodzi. W Alyki nie jesteście kolejnym klientem, którego trzeba obsłużyć, wydać rachunek i powiedzieć pa pa. W Alyki jesteście GOŚCIEM i to ważnym, atmosfera jaką tworzy obsługa jest niesamowita i na najwyższych poziomie. Oczywiście nie mam tutaj na myśli, że kelner skacze cały czas koło Was, jest sztywnie i pompatycznie. Wręcz odwrotnie, jest równowaga, której w wielu miejscach brakuje. Profesjonalna obsługa połączona z fajną, domową atmosferą.

Jednak to co jest najważniejsze to oczywiście JEDZENIE. Szef kuchni, Paweł Błaszczyk ponownie pozytywnie zaskakuje, zachwyca kolorami na talerzu i łączeniem smaków. Sami się przekonajcie i zobaczcie poniżej galerię zdjęć, a najlepiej jak sami odwiedzicie restaurację Alyki i sprawdzicie czy mam rację 🙂 Zapraszam

  1. Przystawka – Placuszki z batatów i marchewki z kwaśną śmietaną i rukolą

2. Zupa- krem z pieczonego buraka z lawendą, ser wędzony, kiełki

3. Dania główne:

a) Sałatka z serem „Krówka Pigwówka”, endywia, papaja, karambola, burak, dynia

b) Pierogi z cielęciną i kurkami, kwaśna śmietana

c) Pierś z kaczki sous-vide, marchew palona, sos wiśniowy, chips z jabłka, puree marchewkowe

4. Deser, czyli najważniejsze dla mnie danie 😉
Torcik owocowy z marakują, mus z dyni, wiśnie, krem czekoladowo-ciasteczkowy, kruche ciastko, kompresowana gruszka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *