Wiosenna edycja Restaurant Week 2018r- degustacja w Ahimsa

Start już za 5 dni!  Rusza Festiwal najlepszych restauracji, a jak wiadomo – w miłym towarzystwie wszystko smakuje najlepiej! Miejsce, które tym razem sprawdziłam dla Was to Ahimsa – i jest to świetny wybór na spotkanie z przyjaciółmi.

W Ahimsa możesz faktycznie przenieść się do innego świata i skosztować dalekich podróży na talerzu, a to dzięki kucharzom, którzy przyjechali do nas z Indii, Sri Lanki, Pakistanu czy z Ukrainy. 

Jedzenie jest przepyszne, a porcje takie, że głodny na pewno nie wyjdziesz 😉 Jak dla mnie kuchnia pozytywnie zaskakująca. Ci z Was którzy myślą, że nie można zjeść smacznie, jeżeli na talerzu nie pojawi się mięso… to WY szczególnie musicie odwiedzić to miejsce i się przekonać jak kuchnia wegańska jest zróżnicowana, smaczna, ciekawa i idealnie skomponowana. 

Ahimsa to w 100% roślinna i orientalna kuchnia, którą zachwalają nie tylko weganie, a sukces tak dobrej kuchni to nie tylko świetni kucharze, szybka i miła obsługa, ale też zamiłowanie właściciela do dalekich podróży, zwłaszcza na Bliski i Daleki Wschód. Uważam, że to najlepszy sposób na pozyskiwanie nowych inspiracji kulinarnych. 

 Przejdę do szczegółów i sami się przekonacie 🙂  

1. Jak zwykle zacznę od deseru, bo jest to moja ulubiona część posiłku wciągu dnia :p 

Napoleona z kremem cytrynowym i różanym pudrem:

 – Ja byłam mega zaintrygowana kremem, który był bardzo delikatny w smaku, nie był mega cytrynowy tylko taka lekka nuta wyczuwalna. Ciasto było delikatne i kruche – dla mnie idealne zakończenie uczty, które nie „zapchało”, a było wisienką kolacji

 2. Przystawka:

 Miałam okazję skosztować obie, które były bardzo aromatyczne, ale pierwsza zdecydowanie podbiła moje kubki smakowe 

–   Krem z marchwi z masłem orzechowym i prażoną pietruszką

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 – Zupa Pho- wywar warzywny z makaronem ryżowym, smażonym tofu, kiełkami fasoli mung i sosem hoisin

 

3. Danie Główne

Porcja mega, świetne smaki. Obie pozycje w menu porywają smakowo i zachwycają wyglądem. 

–  Samosy- trzy pierożki indyjskie z aromatycznym farszem warzywnym, podawane z sosem miętowym i sambarem- sosem na bazie soczewicy

 

–  Sizzler- warzywa na woku podawane z veggieballsami- kulkami warzywnymi w orientalnym sosie na bazie pomidorów, podawany z ryżem na gorącym, żeliwnym półmisku.

 

Mogłabym się rozpisywać o smakach, składnikach, przyprawach, ale naprawdę nie chcę zabierać Wam tej przyjemności. Miejsce jest na liście must have do odwiedzenia i skosztowania tej smacznej kuchni.

Całe szczęście, że będziecie mogli już od 18-30 kwietnia wpadać w ramach Resturant Week i skosztować festiwalowego menu w mega atrakcyjnej cenie 49 zł.

 Wejdźcie na stronę www.restaurantweek. i zarezerwujcie z przyjaciółmi swój stolik.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *